Solution Architect, Integration & API

Location

Sweden

Vill du jobba i en trevlig miljö på ett växande företag, i stora och utmanande uppdrag omgiven av erfarna experter inom data, programvaruutveckling, integrationer och moln? Din arbetsplats kan vara vårt huvudkontor i Stockholm eller något av våra mindre Talent Hubs i Göteborg, Malmö, Östersund och Skellefteå. 

Apply

Vi letar efter en senior solution architect för att leda vår fortsatta satsning inom integrationsspåret. Vårt integrationsteam består av 180 personer i Sverige, Finland, Danmark och Belgien och ansvarar för utveckling, rådgivning och underhåll av våra kunders system.

I rollen som solution architect får du arbeta med bland annat följande:

 • Analysera kundernas integrationsbehov
 • Analysera befintligt integrationslandskap och ta fram målbild för kundernas framtida integrationsstrategi och integrationsarkitektur
 • Ta diskussioner med kundens arkitekter och CTO
 • Driva arbetet ute hos kund på en högre nivå

Vi använder oss av både kommersiella integrationsplattformar och integrationsramverk med öppen källkod samt tjänstkomponenter i offentliga molnplattformar. Du kommer ofta tidigt in i projekten och får sätta strategier samt se över vilken kompetens kunden behöver för sina projekt, på både kort och lång sikt. Rollen som integrationsarkitekt är kundnära och du förväntas kunna komma in och leda projekt hos våra globala kunder.

Din arbetsplats kan vara något av våra i Stockholm eller Göteborg eller i någon av våra mindre Talent Hubs i Malmö, Östersund och Skellefteå. Vi arbetar både på plats och virtuellt/på distans. Eventuella resor till kund kan förekomma.

Vad vi söker efter i denna roll:

 • Tidigare erfarenhet av systemutveckling eller arkitekturarbete, gärna inom integrationer
 • Förmåga att förstå kundens behov och omsätta detta till lösningar
 • Kunskaper och insikt om integrationsmönster och arkitektur
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska

Vem är du?

Vi hoppas hitta en kollega som kan trivas och utvecklas i vår kultur. Här är några av de viktigaste sakerna som vi generellt sett vill se hos sökande, oavsett roll:

 • Ansvarskänsla för sitt eget liv, arbete och lärande. Självkännedom, leder sitt eget lärande, förmåga att återhämta sig vid motgångar.
 • Dimensioner av tänkande och flexibilitet. Kritiskt och analytiskt tänkesätt, förmåga att komma på kreativa lösningar. En hög nivå av självständighet. 
 • Förmåga att arbeta i en rådgivande roll. Förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang.

Detta gör vi 

Solita tillgodoser företags digitaliseringsbehov i stor skala inom områden som programvaruutveckling, moln- och integrationstjänster, dataanalys, tjänstdesign och rådgivning. Utöver Finland har Solita för närvarande även verksamhet i Sverige, Estland, Danmark, Belgien och Tyskland. Vi arbetar med globala företag samt med kunder inom offentlig sektor.

Varför ska du börja arbeta på Solita? Så här säger våra medarbetare i Sverige:

 

”Jag tycker det känns väldigt bra med kulturen på Solita. Man har en massa olika kollegor som man kan lära sig nya saker av, och alla är väldigt hjälpsamma. Vi har mycket samarbete och nu i och med pandemin inser man att man inte är så geografiskt begränsad heller, utan använder olika kanaler för att kommunicera med varandra, och att det finns en struktur för det. Mina kollegor på Solita är hjälpsamma, opretentiösa, trevliga, duktiga och professionella samtidigt!” (Beatrice Axaeus, Senior Enterprise Architect)

 

Praktisk information 

Vi ser fram emot att höra från dig! Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra matchning. Vi håller koll på möjligheter i hela företaget för att hitta en perfekt plats, där din profil och dina intressen kan matcha våra behov.

Skicka in din fritt formulerade ansökan så att vi kan gå igenom den. Ansökningstiden löper fram till söndag 9 januari. 

Intervjuer hålls löpande. Om du vill ha mer information kan du kontakta Team Lead Patrik (patrik.rafstedt@solita.se)  Om vi tror att det kan vara en matchning bjuder vi in dig till ett introduktionsmöte. Vi håller vanligtvis intervjuer i två omgångar innan vi är redo att gå vidare till att förhandla om anställningsavtal. Alla intervjuer hålls virtuellt i MS Teams.