People Lead med IT-erfarenhet

Ort

Sweden

Trivs du i rollen som utvecklare, IT-projektledare eller arkitekt, och är nyfiken på att kombinera det i en coachande roll med personalansvar? 

Ansök

Solita växer på den svenska marknaden och vi söker nu efter en People Lead! Cloud & Connectivity består idag av över 40 experter inom molnlösningar och integrationer fördelat på Stockholm och Göteborg. Är du vår nästa People Lead?

Vi letar efter en person som är intresserad av att kombinera rollen som People Lead med en roll som konsult inom APIer och integration. I rollen som konsult tar du rollen som projektledare, utvecklare, arkitekt eller uppdragsledare inom något av våra integrationsuppdrag.

I rollen som People Lead coachar du en grupp konsulter som beroende på din tidigare erfarenhet anpassas till 4-8 personer. Du arbetar med att hjälpa experter utvecklas i sina roller, jobbar för att de trivs och mår bra, matcha deras kompetens med rätt uppdrag samt delta i rekrytering och onboarding av nya medarbetare.

Vi hoppas att du har något av följande

 • Ca 3-5 års erfarenhet som utvecklare, arkitekt eller projektledare inom IT
 • Konsulterfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av jobbat APIer och integration.
 • Tidigare erfarenhet av planering, uppföljning och bemanning
 • Erfarenhet av att coacha individer och skapa förutsättningar för andra att växa
 • Erfarenhet av att leda team eller själv ha jobbat i team inom integration, utveckling eller cloud
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Detta får du hos Solita

Vår företagskultur är viktig för oss och vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete samt trevliga kollegor. Som anställd hos oss får du:

 • Möjlighet att växa in i rollen som People Lead
 • Stöttning att gå in i en ledarroll i form av onboardning, utbildning samt möjlighet till mentor
 • Utveckling, trevliga kollegor och roliga kunduppdrag som skapar avtryck, både hos kund och i samhället
 • En arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation i projekt, teknologier och angreppssätt
 • Personlig utveckling och möjlighet att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities

Vi har en avslappnad kultur, med värdeord som “easy-going”, “caring”, “passion” och “courageous” som leder oss i vårt dagliga arbete. Hos oss jobbar vi i team med kollegor som tycker det är kul med teknik, konsultande, att dela med sig av kunskap och lära sig tillsammans. Vi hjälper varandra och när vi har roligt och trivs så går det också bra för företaget.

Blev du nyfiken?

Sök tjänsten genom att trycka på länken nedan, dock senast söndag 16 januari. Alla ansökningar behandlas och vi återkommer så fort vi kan.

Alla intervjuer hålls virtuellt. Om du vill prata med oss innan du skickar en ansökan, vänligen kontakta Peter (peter.l.svensson@solita.se) eller Patrik (patrik.rafstedt@solita.se).

Solita är ett nordiskt konsultbolag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har fler än 1000 anställda utspridda över Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Danmark och Estland. Vi jobbar både med mindre företag och stora internationella kunder, så som Amer Sports, Voi, Scania, Fortum, Finnair och Smart Energi.