Är du vår nästa integrations - och API-utvecklare?

Ort

Sweden

Vi söker just nu efter flera Integrations och API-utvecklare till vårt team. Du får jobba med moderna API och integrationstekniker såsom MuleSoft, Dell Boomi, Azure and Google tillsammans med härliga, kunniga kollegor. 

Ansök

Vill du jobba i en trevlig miljö på ett växande företag, omgiven av erfarna experter inom data, programvaruutveckling, integrationer och moln? 

Vi letar efter en mångsidig integrations- och API-utvecklare till vårt lokala team i Sverige och nordeuropeiska community med 1 200 experter inom teknik, design och affärsstrategi. Din primära arbetsplats kan vara vårt svenska huvudkontor i Stockholm eller något av våra mindre kontor/Talent Hubs i Göteborg, Malmö, Östersund och Skellefteå. Vi arbetar både på plats och virtuellt/på distans. 

Som integrations- och API-utvecklare kommer du att arbeta med API- och integrationsverktyg och plattformsmiljöer som MuleSoft, Dell Boomi, Azure och Google. Vårt integrationsteam består av 180 personer i Finland, Sverige, Danmark och Belgien och ansvarar för utveckling, rådgivning och underhåll av våra kunders system:

 • API-design och -implementering, API-hanteringslösningar.
 • Traditionella systemintegrationer: databas- och filöverföringsanslutningar, timing/batchkörningar, B2B-integrationer.
 • Övervakning samt omfattande felhantering och -rapportering.
 • Bekväm med EIP-mönster (Enterprise Integration Pattern).
 • En viktig del av arbetet är samarbete med både kunder och eventuella tredje parter

Exempel på verktyg som används är både kommersiella integrationsplattformar och integrationsramverk med öppen källkod samt tjänstkomponenter i offentliga molnplattformar. Kunskap inom programmering och databaser är en stor tillgång i jobbet. När det gäller integrationsutveckling använder vi oss av samma supportverktyg och utvecklingsmetoder som används inom allmän programvaruutveckling.

Vad vi letar efter

Vi hoppas hitta en kollega som kan trivas och utvecklas i vår kultur. Här är några av de viktigaste sakerna som vi generellt sett vill se hos sökande, oavsett roll:

 • Ansvarskänsla för sitt eget liv, arbete och lärande. Självkännedom, leder sitt eget lärande, förmåga att återhämta sig vid motgångar.
 • Dimensioner av tänkande och flexibilitet. Kritiskt och analytiskt tänkesätt, förmåga att komma på kreativa lösningar. En hög nivå av självständighet. 
 • Förmåga att arbeta i en rådgivande roll. Förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang.

Nedan ser du några av de färdigheter och tekniker som vi skulle uppskatta i denna roll:

 • Erfarenhet av integrationsprojekt – du har den tekniska expertis som krävs för att själv kunna verkställa de lösningar du utformar.
 • Praktisk erfarenhet av att använda en del integrations- och API-hanteringsverktyg, till exempel MuleSoft, Dell Boomi, Azure Logic Apps och API Management, Apache Camel, IBM MQ, webMethods och Google APIGEE. 
 • Broker/IIB/App Connect, MS BizTalk eller Oracle SOA Suite.
 • God förmåga att kommunicera på engelska. Kunskaper i svenska är ett stort plus.

Som en analytisk person har du förmågan att både förstå verksamheten samt relaterade områden. Du har en vilja att både utvecklas och dela med dig av dina kunskaper till andra.

Detta gör vi 

Solita tillgodoser företags digitaliseringsbehov i stor skala inom områden som programvaruutveckling, moln- och integrationstjänster, dataanalys, tjänstdesign och rådgivning. Utöver Finland har Solita för närvarande även verksamhet i Sverige, Estland, Danmark, Belgien och Tyskland. Vi arbetar med stora företag och offentliga organisationer. Vi är också företaget bakom världens mest använda covid-19-app, Koronavilkku, med 2 miljoner användare i Finland.

Varför ska du börja arbeta på Solita? Så här säger våra medarbetare i Sverige:

”Sedan jag började arbeta på Solita har jag bara sett människor som brinner för vad de gör och är riktigt bra på det. På Solita arbetar vi med cutting-edge och well-established tekniker och man har möjlighet att leda sin egen karriär vilket tillsammans med den fantastiska företagskulturen, ger en mycket säker, rolig och professionell arbetsmiljö.” (Kamyar Aflaki, Integration Architect & Cloud Engineer)

 

”Jag tycker det känns väldigt bra med kulturen på Solita. Man har en massa olika kollegor som man kan lära sig nya saker av, och alla är väldigt hjälpsamma. Vi har mycket samarbete och nu i och med pandemin inser man att man inte är så geografiskt begränsad heller, utan använder olika kanaler för att kommunicera med varandra, och att det finns en struktur för det. Mina kollegor på Solita är hjälpsamma, opretentiösa, trevliga, duktiga och professionella samtidigt!” (Beatrice Axaeus, Senior Enterprise Architect)

 

Praktisk information 

Vi ser fram emot att höra från dig! Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra matchning. Vi håller koll på möjligheter i hela företaget för att hitta en perfekt plats, där din profil och dina intressen kan matcha våra behov.

Skicka in din fritt formulerade ansökan så att vi kan gå igenom den. Ansökningstiden löper fram till söndag 16 januari. 

Om du vill ha mer information kan du kontakta Team Lead Patrik (patrik.rafstedt@solita.se)  Om vi tror att det kan vara en matchning bjuder vi in dig till ett introduktionsmöte. Vi håller vanligtvis intervjuer i två omgångar innan vi är redo att gå vidare till att förhandla om anställningsavtal. Alla intervjuer hålls virtuellt i MS Teams.