Cloud Engineer / Cloud Arkitekt till Solita

Ort

Sweden

Vill du jobba med modern teknik i uppdrag som gör skillnad? Vill du göra det tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap? Då ska du läsa vidare, vi söker nu Cloud Engineer's och Cloud Arkitekter som vill bli en del av vår Cloudresa i Sverige. 

Ansök

Vi söker en erfaren Cloud Arkitekt/ Cloud Engineer till vårt växande team. I den här strategiska rollen kommer du påverka hur vi bygger vår Cloudaffär och team i Sverige. Beroende på din erfarenhet och önskemål kommer du att jobba nära våra partners AWS, Azure eller Google Cloud Platform.

Du kommer att hjälpa kunder att designa arkitekturen för deras cloudinitiativ och vara en del av implementeringen. Ett typiskt uppdrag kan vara att se över befintlig cloudarkitektur, designa den tekniska arkitekturen för en kunds installation, implementera ramverk för arkitektur och designa multi-Cloud lösningar.

Du kommer jobba i uppdrag och efterhand som du växer in i rollen så vill vi gärna att du tar ett aktivt teknisk ledarskap som innebär till exempel att växa vår Cloudaffär hos våra utvalda nyckelkunder, deltar i att anställa nya konsulter till våra team, agerar mentor för juniora kollegor, talar på webinar, skriver blogginlägg, besvarar offertförfrågningar  m.m.

Bli en del av ett ledande nätverk som består av över 1000 experter inom tech och design.

Solita har hjälpt stora nordiska företag att bli mer datadrivna genom att implementera hundratals datadrivna lösningar. Vi skapar förutsättningar att använda de datatillgångar man har, via integrationer, APIer och molnbaserad infrastruktur.

Läs mer om hur vi har hjälpt Smart Energi genom att skapa en digital plattform:  our work with Smart Energi by creating a digital platform for energy companies to support their digitalisation journey.

Solita har cloudexpertis inom cloudarkitektur, migration och drift samt data, AI och applikationsutveckling. Vi är utsedda till Advanced Consulting Partner with AWS med över 100+ certifieringar och 300 experter som jobbar i projekt, Gold Cloud Platform and Application Integration partner with MS Azure  med 50+ certifieringar och 150 experter och  Advance partner with GCP med 4 certifieringar och 50 experter samt tilldelades nyligen

Vem vi söker efter:

  • Över 3 års erfarenhet av att jobba hands on med AWS, Azure eller GCP
  • Kommersiell hands-on och arkitekterfarenhet på minst en av Cloudplattformarna
  • Erfarenhet av Devops, Container Teknologier såsom Kubernetes och Docker är ett plus
  • Flytande Engelska är ett krav, och Svenska kunskaper är ett stort plus
  • Erfarenhet från teknisk lead roll är önskvärt, till exempel att man gillar att agera mentor, dela kunskap med andra och tala inför grupp

Vad vi erbjuder:

  • Solita är en arbetsplats där du alltid kan finna en kollega som har mer kunskap än du oavsett hur senior du är, som du kan diskutera med. Våra anställda väljer att jobba hos oss för att bli en del av ett diversifierat nätverk av erfarna experter och kontinuerligt lärande. Våra anställda stannar av samma anledning.
  • På Solita jobbar vi tillsammans för att hjälpa våra kunder inom alla industrier, fortfarande med känslan av ett start-up bolag, en avslappnad atmosfär och en fantastisk företagskultur!
  • Vi är ett bolag där samarbete och kunskapsdelning uppmuntras på alla plan och där olika typer nätverk mellan kollegor växer fram kontinuerligt. Vår företagskultur är väldigt viktig för oss och vi jobbar aktivt och medvetet med vår kultur.  Vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, teknisk kunskap och  engagemang,  vänliga kollegor och  att göra skillnad hos våra kunder.
  • Allt vi har är våra individer. Vi erbjuder support och stöd för våra anställda både på jobbet och också när livet händer. Vi bryr oss!

Bli en av oss och var med och gör bestående skillnad!

Passar du in på beskrivningen ovan och blev  intresserad  av vår företagskultur samt möjligheterna att utvecklas tillsammans? Kontakta oss genom att skicka din ansökan. Vi behandlar ansökningar löpande och återkopplar till alla som sökt. Alla våra intervjuer hålls för närvarande digital via Teams.

Vi hoppas att du har möjlighet att jobba på något av våra kontor i Stockholm eller Göteborg. Vi har i nuläget kollegor i Malmö som sitter på detta kontor.

Om du önskar prata med oss innan du ansöker, kontakta Peter Svensson (peter.svensson@solita.se) eller Patrik Rafstedt (patrik.rafsted@solita.se).