Bid Manager

Location

Sweden

Solita har implementerat hundratals datadrivna lösningar för ledande nordiska företag och organisationer. Vi fokuserar på snabb förändring och på de teknologier som möjliggör denna förändring. Vi har byggt starka partnerskap med ledande partners så som Snowflake, Tableau, Azure, AWS, GCP, Mulesoft, Boomi och flera. Vår närvaro på den svenska marknaden ökar konstant och vi ser fortfarande enorm tillväxtpotential. Därför söker vi nu efter en Bid Manager med inriktning mot offentlig sektor som får stort ansvar i att driva vidare på framtida satsning. 

Apply

Vem letar vi efter?

Vi söker en Bid Manager till vårt Public Sector Sales & Bidding-team. Tillsammans med kund planerar du, tillsammans med andra experter, kommande projekt och utvärderar möjliga offerter. I denna roll får du möjlighet att kartlägga vår kompetens, lägga pusslet tillsammans med konsultteamet och även skapa de bästa affärerna. Då vi fortfarande bygger upp denna funktion får du även vara med och vidareutveckla detta hos oss.

Du får bekanta dig med Solita samt bygga kunskap kring vårt erbjudande och bygga nätverk både internt och externt för att på bästa sätt kunna möta våra behov. I rollen har du starkt stöd av medarbetare, chefer och resten av organisationen, så väl i Sverige som i andra länder. På sikt ser vi även att du får större ansvarsområde med bland annat fullt ansvar för specifika key accounts. Rollen kräver även att du har tidigare erfarenhet av att planera tekniska lösningar.

Vad vi letar efter?

Vi letar efter en kollega som kan trivas och utvecklas i vår kultur. Här är några av de viktigaste sakerna som vi generellt sett vill se hos sökande, oavsett roll:

 • Ansvarskänsla för sitt eget liv, arbete och lärande. Självkännedom om egna behov och känslor, balans mellan arbete och fritid, leder sitt eget lärande, förmåga att återhämta sig vid motgångar.
 • Dimensioner av tänkande och flexibilitet. Kritiskt och analytiskt tänkesätt, förmåga att komma på kreativa lösningar. En hög nivå av självständighet.
 • Förmåga att arbeta i en rådgivande roll. Förståelse för affären och verksamheten ur både ett kund- och konsultperpsektiv.

Vem är du?

 • Tidigare erfarenhet av bidding och/eller att sälja professional services.
 • Analytisk och systematisk. Du har koll på detaljer och får saker att hända.
 • Tidigare erfarenhet i liknande roller samt god kunskap om relevanta teknologier.
 • Erfarenhet av upphandling och offentliga sektorn.
 • Flytande svenska i tal och skrift, samt hög nivå på engelska i tal och skrift.

Som person tror vi att du är en naturlig relationsskapare där du på ditt eget sätt har förmåga att skapa engagemang tillsammans med kund. Du vågar utmana dig själv och hittar olika sätt att hitta affären på. Vi ser det även som meriterande om du har ett intresse för nationell politik och följer med vad som händer på denna plan.

Detta får du hos Solita.

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss, och vi värdesätter platt hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. Din bas är vårt svenska huvudkontor i Stockholm. Vi arbetar med en kombination av IRL och virtual/remote. Läs mer om Solita som företag!

 • Som anställd hos oss kan du vänta dig;
 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället
 • Nya teknologier
 • En arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation; i projekt, i teknologier, i angreppsätt
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities
 • Kollegor som värnar om varandra och kollegor att både lära sig av och lära sig med

Intresserad?

Vi ser fram emot att höra från dig! Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra matchning. Vi håller koll på möjligheter i hela företaget för att hitta en perfekt plats, där din profil och dina intressen kan matcha våra behov.
Skicka in din fritt formulerade ansökan så att vi kan gå igenom den. Intervjuer hålls löpande. Ansökningstiden löper fram till söndag 10 oktober.

Om vi tror att det kan vara en matchning bjuder vi in dig till ett introduktionsmöte. Vi håller vanligtvis intervjuer i två omgångar innan vi är redo att gå vidare till att erbjuda anställningsavtal. Alla intervjuer hålls virtuellt i MS Teams. Om du vill ha mer information om tjänsten kan du kontakta Per (per.torell@solita.se).